Book now Call now Directions

Božićno selo Gornji Dolac

IzletišteOpen Today: No


Božićno Selo

Gornji Dolac

Otvorenje 2.12. u 17h

Što možete očekivati?
Kreirane stazice za najljepše poglede sa Mosora.
Scene u kojima ćeš napraviti stotine best-ever fotografija. Ambijent o kojem će tvoja ekipa još dugo pričati
Pomoć i susretljivost naših zaposlenika.

Ne brini ni za hranu i piće, mi smo spremni vi slobodno dođite gladni...

Veselimo se vašem dolasku!

Što nudimo?

Hrana

Životinje

Milijune Lampica

Djed Božićnjak

Atomsfera

Zabava za sve uzraste

O nama

Kako je sve počelo?

U Dolcu Gornjem, ali ne onom što odmah vuče na poznatiji Primorski, nego onom istočnijem, put Omiša, podno sjeverne strane Mosora, kada zapuše bura, hladno je, rekli bi na selu, ka u jaceri. Mrznu ruke, mrznu noge, ledeno je i kada se po školski slojevito obučeš. Kraj je to tipični dalmatinski brdski, s višetonskim gromadama od stina, s putevima u brdo koji vode negdje, nigdje. Oni što su se kroz godine u kojima se trbuhom za kruhom, i privučen svjetlima grada polako iseljavao ljudski život, gubili pod slojevima šiblja, grmlja, odrona. I gle čuda, u toj pustopoljini, u malom zbiru napuštenih starih kamenih djedovina, u seocetu bez tekuće vode, kanalizacije, noćne rasvjete, Tihomir Lučić, 38-godišnji vizionar, odlučio je stvoriti Božićno selo.

Naumio je čovjek ovdje Bogu iza leđa dovesti Božić raskošan kao nigdje u Dalmaciji, onaj zbog kojih će se iz Splita, Šibenika, Dubrovnika potezati put Trnbusa. Pa onda još malo gore, dolje, okolo do Dolca Gornjeg. I on to stvarno zaozbiljno misli. Zapravo on misli ovo: Ovdje, točno tu na ovim ledinama za prvu sljedeću adventsku nedjelju, e ovu prvu iz aktualne 2018. godine, imat ćemo Božićno selo. I to ono s milijun lampica. Točno tako. I to je to, nemam tu šta dodat ni oduzet. Tako san odlučija, a kad ja nešto odlučin, onda povratka nema. A šta je luđe, ja uporniji. Ja se držim rečenice – Tko u čuda viruje, taj čuda i stvara. Zato nema odustajanja – kaže nam Tihomir skroz ozbiljno da ozbiljniji biti ne može.

Kako najluđe stvari na ovom svijetu na pamet padaju u nekim najčudnijim trenucima, tako se ideja o milijun svića Tihomiru dogodila u trenucima kada je trpio milijun muka. Uhvatila su ga leđa, svitlilo mu je, kaže, pred očima, i dok se noću borio s bolovima, dosjetio se novog projekta. Kaže da je Božićno selo u toj svoj raskoši ugledao upravo u tom trenutku, s tom mišlju zaspao, s njom se probudio i potom je izložio ostatku obitelji.

Česta pitanja

Je li moguć pristup osobama s invaliditetom?

Moguć je pristup osobama s invaliditetom.

Radite li nedjeljom i praznicima?

Manifestacija je otvorena svakog dana, osim badnjeg dana i stare godine kada smo zatvoreni.

Koji dan je najbolji za posjet

Predlažemo radne dane u tjednu zbog manje gužve.


Book Now Božićno selo Gornji Dolac

Keep Calm and make your booking Now

Book Your now and don't be sorry later 

Location

For all group, event or recurring reservations please contact us on Whatsapp +385 98 667 806 or Email booking@smokvina.hr


Luggage and Baggage Storage in Split City Center


Best trip and tours from Split


Airport and other transfer!


JOIN OUR TEAM / PRIDRUŽI SE NAŠEM TIMU


©2023 go360. Developed by AppsForce

Uvjeti korištenja - Terms and Conditions Pravila privatnosti - Privacy Policy